Kammusslor schalottenlök recept

Jordnära kammusslor

Jordnära kammusslor

Lägg dessa i en ugnsform tillsammans med de skalade och halverade schalottenlökarna. Citronmarinerade kammusslor med ugnsstekta rödbetor
Rökt gravad äggula, kammussla, lite spenat och en brödbit

Rökt gravad äggula, kammussla, lite spenat och en brödbit

Kammusslorn och bröden. Stek den finhackade schalottenlöken genomskinlig i panna. smör att steka brödmedaljongerna i gräslök att garnera med Gravad rökt äggula 6 äggulor ca 100 g strösocker ca 100 g salt (en rökpistol) Spenatblandningen (6-8 serveringar) 500 g färsk babyspenat 1 schalottenlök (finhackad) 1 kruka persilja 1 dl vitt vin 1,5 msk koncentrerad fiskfond 2 dl vispgrädde Gör så här. 1 6 äggulor ca 100 g strösocker ca 100 g salt (en rökpistol) Spenatblandningen (6-8 serveringar) 500 g färsk babyspenat 1 schalottenlök (finhackad) 1 kruka persilja 1 dl vitt vin 1,5 msk koncentrerad fiskfond 2 dl vispgrädde Gör så här
En slutmuskel i gott sällskap

En slutmuskel i gott sällskap

1 schalottenlök. 1 schalottenlök. ©Foto. Jurek Holzer/oskarpmask. Mitt i påskstiltjen letar jag efter nya matimpulser och hittar ett paket som det står Kammuslor på i frysen
Middag med Kalventrecot Barlgoule

Middag med Kalventrecot Barlgoule

Gratinerade kammusslor med sancerrevin. Stek svampen hårt i olja tillsammans med schalottenlök. Det fick bli min färdigfavorit - kammusslor med Sancerrevin från Picard
Hallon + Tomat = Sant

Hallon + Tomat = Sant

Iallafall så serverade jag denna rätt med chilifrästa scampi och kammusslor, nästa gång blir det en vegetarisk rätt av detta antingen med bara såsen och salladen till pastan alternativt grillad gemsallad med citron som får ersätta skaldjuren