Ett lyxprivilegium mankan få för sig när man har en hel stor hästhage på andra sidan häcken. Sommarens gröna-, purpur- och vaxbönor serverade jag förra veckan till denna svamprisotto med ramslök
Ramslöken står ju som bäst ute i backarna nu och bara väntar på att plockas och bli använd till något gott, en hemmagjord korv är väl något av det godaste mankan få
Ska du inte använda korvarna kan du frysa in dem. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
Arbetarna vid laxodlingarna i Älvkarleby lär förr i tiden haft en passus i sina anställningsvillkor att de inte skulle behöva äta lax alla dagar i veckan
Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kanman även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Doppa fingrarna i vatten och dra längs med plattans kanter, vattnet fungerar som klister. Rör samman fyllningen genom att blanda kycklingfärs, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och vitpeppar