Använd en liten kniv och dra bort skäggtussen på kanten till musslorna. Ge grytan ett uppkok så att alkoholen i vinet kokar bort, annars kan grytan få en bitter smak
Använd en liten kniv och dra bort skäggtussen som kan finnas kvar på kanten till musslorna. Släng de musslor som är trasiga eller som är öppna och inte stänger sig när man knackar på dem
Mycket protein, mycket grönt och lite i underkant gällande fett men det kanman lätt väga upp genom att ta några extra skivor mozzarella om man behöver det
Får den stå en stund kanman behöva tillsätta vatten. Du kanske också gillar. Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen, spara den till risotton
Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kanman bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Ja egentligen rökte Mr C räkorna också men det är på gränsen till overkill, men nu gillar vi den smaken och har man tid och lust så kan jag verkligen rekommendera det