Till välgörenhetsinsamlingen gjorde även ungdomarna kanderadeäpplen. Stick under tiden pinnar i äpplena och plocka fram ett bakplåtspapper där du kan ställa äpplen att torka och svalna
Själv blev jag bjuden på ett kanderat äpple i ett av stånden och baske mig så gott det är. Blandningen mellan ett smått syrligt äpple och ett tunt lager krispigt socker är fantastiskt god
Kanderadeäpplen med havssalt. Jag har dem främst som prydnad kring jul, de är väldigt vackra med sin glansiga yta och havssaltet ser ut som snökristaller mot det röda äpplet
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem. Stick in blompinnarna i äpplena. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen
Måla pinnarna i god tid innan du börjar med äpplena. Tvätta och torka äpplena, stick ner grillpinnarna så att de sitter ordentligt fast och placera dem på en bricka med bakplåtspapper
Till dagens recept använde jag både sirapen och den kanderade ingefäran som det verkligen är fart i. Ett höstligt, lagom kryddstarkt och ljuvligt gott recept kokades fram - ugnsbakade söta äpplen med fyllning av nötter, smör, socker och kanderad ingefära
Stek på de grovt hackade äpplena och löken, med curry i smör. 2 svenska rödgröna äpplen av Katjatyp (grovt hackade utan skrutt). 2 svenska rödgröna äpplen av Katjatyp (grovt hackade utan skrutt)
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten. 6 dl skalade, tärnade äpplen. 2-3 äpplen. 6 dl skalade, tärnade äpplen. 2-3 äpplen Sätt ugnen på 175°C
Om Du söker på citron längst upp i vänstra hörnet här på bloggen så kommer du att hitta många recept där det ingår och dessutom tips på hur du kan använda den för att t ex äpplet inte ska bli brunt när du delat det, hur du kan motverka förkylning, ta bort fläckar och rengöra med det