Måla pinnarna i god tid innan du börjar med äpplena. Tvätta och torka äpplena, stick ner grillpinnarna så att de sitter ordentligt fast och placera dem på en bricka med bakplåtspapper
Till dagens recept använde jag både sirapen och den kanderade ingefäran som det verkligen är fart i. Ett höstligt, lagom kryddstarkt och ljuvligt gott recept kokades fram - ugnsbakade söta äpplen med fyllning av nötter, smör, socker och kanderad ingefära
Stek på de grovt hackade äpplena och löken, med curry i smör. 2 svenska rödgröna äpplen av Katjatyp (grovt hackade utan skrutt). 2 svenska rödgröna äpplen av Katjatyp (grovt hackade utan skrutt)
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten. 6 dl skalade, tärnade äpplen. 2-3 äpplen. 6 dl skalade, tärnade äpplen. 2-3 äpplen Sätt ugnen på 175°C
Använd en potatisskalare och gör långa band, men utan att det vita följer med och frys in. Håll farin- och muscavadosocker mjukt Lägg i lite citronskal (utan det vita) så håller det sig mjukt