I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstig lammgryta med kantareller och enbär i. Grovhacka lökarna och stek i smöret i stekpannan tillsammans med stötta enbär, kryddnejlikan och lite salt och peppar
Stek på kantarellerna i het panna utan smör tills vätskan kokat bort. Grytor med kantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. 16 krossade enbär. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Tillsätt krossade enbär, lagerblad och timjan. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Stek kantarellerna några minuter i smöret samt salt och peppra efter smak
1 msk enbär, krossade. 100 g förvällda kantareller. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme. 2 lagerblad 1 msk enbär, krossade. 10 smålökar 100 g förvällda kantareller