Kantareller frysa utan att förvälla recept

Kantarell och Bacon Paj

Kantarell och Bacon Paj

225 g fryst köpt smördegsplatta. 300 g färska kantareller. 225 g fryst köpt smördegsplatta. 300 g färska kantareller
Kantarell royal under räk och sparristäcke

Kantarell royal under räk och sparristäcke

Dela kantarellerna i mindre bitar. Stäng av plattan och rör ner räkor och ev rom. Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i kantarellerna i torr panna
Fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta med kantareller

Putsa fläskfilén, skär i skivor och platta till med handen. Fläskfilégryta med kantareller 4 port. ca 300 g färska/frysta gula kantareller
Viltskav med messmör  och kantareller

Viltskav med messmör och kantareller

Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. gula kantareller. vatten. 1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Renskav med kantareller i en gräddig sås. 200 g färska eller frysta kantareller. 200 g färska eller frysta kantareller
Smördegsknyten med kantareller.

Smördegsknyten med kantareller.

Dela smördegsplattorna mitt itu. 8–10 st 1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g 300 g kantareller 2 msk smör salt och peppar 250 g ricottaost 1 näve rucolasallad 50 g valnötter el hasselnötter 2 msk hackad färsk rosmarin Ugn 225 grader. 1 pkt frysta smördegsplattor. 300 g kantareller
Renskav med kantareller och lingon

Renskav med kantareller och lingon

Rensa och grovhacka kantarellerna. Blanda ner kantarellerna. 500 g fryst renskav7 dl (ca 200 g) färska kantareller1 stor gul lökSmör till stekningSalt och nymalen peppar2 dl vispgräddeFärska lingon och persilja till garneringLåt renskaven tina någon något
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Omelett med kantareller och västerbottensost

Omelett med kantareller och västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 6 st ägg 4 msk crème fraiche Fyllning 2,5 dl svamp , (färsk, torkad och blötlagd eller fryst) 1 odefinierad smör 1 odefinierad gul lök(ar) , liten (kan uteslutas) 1 dl crème fraiche 1 dl Västerbottensost , riven 1 odefinierad salt 1 huvud persilja 1 odefinierad peppar Köp receptet
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Häll på buljongen, kryddorna, vinbärsgelén, kantarellerna och creme fraichén. 4 dl torkade trattkantareller
Fläskkotlett med kantareller

Fläskkotlett med kantareller

Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. 500 g kantareller. 1 Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar
Smördeg med kantareller och lök

Smördeg med kantareller och lök

500 g kantareller 1 msk smör 1 knippe knipplök 1 litet knippe salvia 1 citron 2 klyftor vitlök 1 förp fryst smördeg 1 äggula 80 lagrade ostar (t ex cheddarost eller svecia) salt vitpeppar olivolja
Fläskkotlett med kantareller

Fläskkotlett med kantareller

Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. 500 g kantareller. 1 Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar