Kantareller omelett recept

Omelett med kantareller och västerbottensost

Omelett med kantareller och västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 6 st ägg 4 msk crème fraiche Fyllning 2,5 dl svamp , (färsk, torkad och blötlagd eller fryst) 1 odefinierad smör 1 odefinierad gul lök(ar) , liten (kan uteslutas) 1 dl crème fraiche 1 dl Västerbottensost , riven 1 odefinierad salt 1 huvud persilja 1 odefinierad peppar Köp receptet
Omelett med kantarellstuvning

Omelett med kantarellstuvning

Jag har ju inte så många guldtackor i frysen och själv är jag vansinnigt dålig på att hitta kantareller så de få vi har lyckats skrapa ihop (oftast genom att tigga från övriga familjemedlemmar) håller jag hårt i
Omelett med trattkantareller

Omelett med trattkantareller

När jag var i skogen hittade jag väldigt mycket trattkantraller, blir i stort sett lika gott som vanliga kantareller
Omelett med krämig köttfärsröra

Omelett med krämig köttfärsröra

Jag gjorde några enkla ändringar och lade till färsk basilika, gula kantareller och pressad vitlök. Lägg i hackad fäsk basilika och kantareller

Färdig omelett i kyldisken

Norrland – Omeletten för dig som föredrar svenska smaker och gillar Västerbottensost, kantareller och timjan
Omelett - räddaren i nöden

Omelett - räddaren i nöden

Måhända några kantareller i frysen. ) Skulle man sedan ha turen att hitta något mer i köket att pimpa sin omelett med får man helt enkelt se det som en bonus
Omelett med portobellosvamp och chips

Omelett med portobellosvamp och chips

Gillar idén med att toppa krispiga potatischips för att få en kompletterande textur till omeletten. Stek svamp och lök i olja i en stekpanna lämplig för omelett
Ugnsomelett med gräddstuvade kantareller

Ugnsomelett med gräddstuvade kantareller

Omelett. Lägg upp portionsbitar av omeletten på tallrikar och fördela svampstuvningen över. Grädda omeletten 20–30 minuter längst ner i ugnen, tills den stannat och fått fin färg. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar »knäppa«. 1 l färska kantareller, rensade. Omelett5 st ägg 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk, 3 % 2 krm salt ett par varv på vitpepparkvarnen smör till formen. Svampstuvning1 l färska kantareller, rensade 2+2 msk smör 5 dl vispgrädde salt vitpeppar
Gräddiga smörstekta kantareller

Gräddiga smörstekta kantareller

Servera den som på bilden, till pannbiff eller varför inte till en fransk krämig omelett. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Linguine med kantareller och grönkål

Linguine med kantareller och grönkål

För ett par veckor sedan, när vi var på besök i Lidköping, köpte jag hem ett par kilo kantareller och sedan dess har de förgyllt allt från torsk till omeletter eller som här, en snabbt ihopslängd linguine med kantareller och grönkål
Linsomelett med kantareller och chevre

Linsomelett med kantareller och chevre

Stek kantareller och purjolök med salt och peppar i en stekpanna. Testa till exempel den här omeletten med smak av kantarell och chevreost