Ostgratinerad omelett med kantareller och lök. Omelett. Vispa ägg och crème fraîche till omelettsmet, smält smör i en stekpanna (som går att använda i ugn) och häll ner smeten
Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och lägg i persiljan. Under veckan kommer jag att lägga ut recepten från kräftskivan och idag är det omeletten med med flera sorters ostar tur
Jag har ju inte så många guldtackor i frysen och själv är jag vansinnigt dålig på att hitta kantareller så de få vi har lyckats skrapa ihop (oftast genom att tigga från övriga familjemedlemmar) håller jag hårt i
Måhända några kantareller i frysen. ) Skulle man sedan ha turen att hitta något mer i köket att pimpa sin omelett med får man helt enkelt se det som en bonus
Gillar idén med att toppa krispiga potatischips för att få en kompletterande textur till omeletten. Stek svamp och lök i olja i en stekpanna lämplig för omelett
Omelett. Lägg upp portionsbitar av omeletten på tallrikar och fördela svampstuvningen över. Grädda omeletten 20–30 minuter längst ner i ugnen, tills den stannat och fått fin färg. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar »knäppa«. 1 l färska kantareller, rensade. Omelett5 st ägg 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk, 3 % 2 krm salt ett par varv på vitpepparkvarnen smör till formen. Svampstuvning1 l färska kantareller, rensade 2+2 msk smör 5 dl vispgrädde salt vitpeppar
Servera den som på bilden, till pannbiff eller varför inte till en fransk krämig omelett. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
För ett par veckor sedan, när vi var på besök i Lidköping, köpte jag hem ett par kilo kantareller och sedan dess har de förgyllt allt från torsk till omeletter eller som här, en snabbt ihopslängd linguine med kantareller och grönkål