smörstekta kantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Salta och peppra filébitarna båda sidorna och stek dem i smör ca 1–2 min på varje sida beroende på tjocklek. 2 dl kantarellerOlivolja2 msk smör½ gul rödlök (finhackad)1 msk vetemjöl3 dl vispgrädde2 msk kalvfond1-2 msk blended whisky Salt o peppar 1/2dl finhackad persilja Gör så här. Postat i Smörgåsar | (0) kommentarer. 2 dl kantareller
På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag inte sitter inne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret
I min familj har det inneburit stekta kantareller med lök på ljust bröd. Kantarellsmörgåskantarellerlökrikligt med smör att steka ien skvätt gräddesvartpepparsaltriven ostrågbrödDet blev fyra smörgåsar av dessa
Slängde ihop en kantarellsås eller stuvning vart det mer och hade påsmörgåsen. Första gången för mig så fick ta hjälp av svärmor på telefonen, hehe, men resultatet vart super bra