Kantareller risotto recept

Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Risotto - klassisk med kantareller

Risotto - klassisk med kantareller

Färska kantareller är klart bäst, men djupfrysta funkar ju också men det är skillnad. När risotton möter skogens guld så uppstår det verkligen magi och en himmelskt god smakupplevelse
Risotto med kantareller och svamp

Risotto med kantareller och svamp

Tycker vi firar med ett recept på risotto och kantareller. Risotto with chanterelles and mushroom. Let's celebrate with this recipe of risotto and chanterelles
Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto400 g kantareller 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök 4 msk olivolja 350 g carnaroliris (eller arborioris) 3 dl torrt vitt vin ca 1,5 l hönsbuljong 50 g smör, kallt 100 g parmesanost, riven 2 msk neutral rapsolja salt peppar
Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer

Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer

Finhacka schalottenlöken och skär kantarellerna i bitar om de är stora. Risotton ska nu vara lite krämig i konsistensen och riset ska vara lätt al dente, d v s det ska finnas ett visst tuggmotstånd
Risotto med høstens kantareller

Risotto med høstens kantareller

Likevel synes jeg ofte den aller beste risottoen er enkel og med et par gode smakselementer - som kantareller og parmesan i denne utgaven
Risotto med smörstekta kantareller

Risotto med smörstekta kantareller

Till lördagsmenyn hade jag bestämt risotto, vilket jag tycker är vääääldigt gott och ändå lagar jag inte det så ofta
Risotto med kantareller

Risotto med kantareller

Ansa kantarellerna och hacka dem grovt. Servera risotton med rucolasallad, ringla över olivolja och strö över riven parmesanost
Risotto med kantareller

Risotto med kantareller

Ansa och stek kantarellerna gyllene och rör ner dem i risotton. Av det gjorde jag den här risotton till kräftskivan med tjejerna
Var dags mat - Kantarell risotto

Var dags mat - Kantarell risotto

Kantarellrisotto, 4 port. 3 dl förvällda kantareller2 msk smör2-3 msk riven parmesan. 3 dl förvällda kantareller
Svamp risotto

Svamp risotto

Om du inte har syltade kantareller ta en skävätt olja och vit balsamvinäger till stekning. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp). 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad