Kantareller torkade recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Salta och peppra och tillsätt de torkade örtkryddorna. Stek på kantarellerna i het panna utan smör tills vätskan kokat bort
Fläskfilégratäng med kantareller

Fläskfilégratäng med kantareller

När osten smält smula ner trattkantarellerna och smaka av med salt och vitpeppar. Ingredienser för 4 persca 6-7 hg fläskytterfilé1 paket bacon1 paprika, valfri färg10 cm purjolök3 dl grädde1 dl creme fraiche100 g kantarellost1 köttbuljongtärning1 tsk paprikapulver1 dl torkadetrattkantareller (eller motsvarande mängd kantareller)3 dl riven ostSaltVitpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader
Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Skölj kantarellerna och grovhacka dem. 1 stor rödlök3 vitlöksklyftor1 burk kantarellervitlökssaltrapsolja/smör till stekningca 500 g skalad potatisca 250 g skalad kålrotca 250 g skalad palsternacka3 dl grädde3 dl mjölk2 tsk salt2 tsk torkad oregano2 tsk torkad persilja - går bra med färsk, men jag hade ingen hemma, så jag tog torkadSkala och hacka rödlök och vitlök. 1 burk kantarellervitlökssaltrapsolja/smör till stekning
Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Krydda gärna med torkade örter såsom timjan, enbär, rosmarin för extra mustighet. Slå på fond, soya, sherry, grädde och de färska kantarellerna
Höstgryta med fläskkött, kantareller och senap

Höstgryta med fläskkött, kantareller och senap

-) Jag gjorde min första höstgryta förra helgen, baserad på fläskkött och kantareller. Tillsätt sedan paprikan som du först delar i mindre bitar, förstekta kantareller och alla andra ingredienser
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Fläskfilégratäng med kantareller

Fläskfilégratäng med kantareller

Låt koka upp och blanda sist i smulade kantareller. 4-5 pers175 grader1 fläskfilé ca 600 g1 pkt bacon1 stor purjolök eller 2 gula lökar330 ml matlagningsgrädde100 g kantarellost, tex creme bonjour1 köttbuljongtärning1 tsk paprikapulverpeppar1 dl torkadekantarellerBryn fläskfilén i skivor och lägg över i en mindre ugnsfast form