Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Klä pajformen med degen. Nagga degen med en gaffel i botten. Bryn löken med vitlöken tills den mjuknar. 2 dl Dinkelmjöl med fullkorn. 1 dl vetemjöl med fullkorn. 150 g västerbottenost
Servera med en fräsch sallad. 100 g västerbottenost. Riv till sist över västerbottenosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. 100 g västerbottenost
Smörj gärna formen med lite olja innan du trycker ut den också. Orginalinlägget Glutenfri Västerbottenost- och kantarellpaj hittar du på Hälsa som livsstil
Allt toppades med en himmelsk pannacotta som Elsa hade beställt. Just i den här pajen när man har så goda smaker som västerbottenost och gula kantareller så vill man att dom smakerna ska komma fram
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör