Varmrätten var helt ok den också, mört kött, persiljesmör o råstekt potatis. Men innan vi åkte till Stöten i lördags var vi på Niklas Strömstedt på Trädgår´n i torsdags, alltså det var så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig
Bären ställdes åt sidan medan köttet som hade fått sin kappa lätt skuren i remsor och gnidits med flingsalt och svartpeppar, nu tog över platsen i den varma ugnen
Kappan, fett och tunna hinnor, fick sitta kvar på sadeln. Stack där in vitlöksskivorna under kappan. Höstgrillning Grilla en hel lammsadel, ja det var första gången jag provat mig på något sådant
Skala och dela lökarna på mitten och lägg i grytan. Bryn köttet runtom i smöret. Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Salta och peppra köttet. 4 biffar utan kappa, à 150 g st. 1Biff4 biffar utan kappa, à 150 g st 2 klyftor vitlök, med skalet kvar 1 kruka timjan olja, till stekning smör, till stekning salt peppar. Stek 1-2 minuter på varje sida
En fet kappa, vacker röd färg och en marmorering som kunde få vilken köttälskare som helst på fall. Den nyrivna pepparroten omfamnade köttetpå bästa sätt samt fick utgöra en hållare för den råa äggula som skulle placeras på toppen