Bären ställdes åt sidan medan köttet som hade fått sin kappa lätt skuren i remsor och gnidits med flingsalt och svartpeppar, nu tog över platsen i den varma ugnen
Stunden då man har en bra matidé att leverera, men saknar intressant anekdot att hänga upp den på. (Det framgår av bilden hur just jag vill ha min ryggbiff
Hel bit av ryggbiffpå låg temperatur i ugnen ger ett saftigt rosa kött. 800 g hel rygg biff med eller utan kappa. Sätt ugnen på 125 grader. 800 g hel rygg biff med eller utan kappa
Ett försök till översättning till svenska är rostbifflock med kappa. Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak
Skär ett snitt över/igenom kappan så att saltet kan tränga ner i köttet. Gnid in biten i salt och peppar och lägg sen biten på grillen med en temp på 100 -120 och en innertemp på ca 58 (medium rare/medium). Räkna med drygt 1 h per kilo beroende på grilltemperatur
En fet kappa, vacker röd färg och en marmorering som kunde få vilken köttälskare som helst på fall. Som bot på det mentala matkreerandet tänkte jag dagen till ära slänga samman en klassisk Bookmaker i all sin glans
Nötkött, nyårsmiddag blir beef ribs, pulled beef, oxkind och en fin ryggbiff med kappa. Ja jag är en person som inte är rädd för att ta mig an stora utmaningar samtidigt som jag blir lika nervös/förväntansfull på resultatet
För barnen blir det köttbullar och prinskorv på spett med potatismos dekorerat med ketchupblod. Nu får såsen inte koka* Stek köttet på hög värme i smör så det är blodigt, ett par minuter på varje sida högst (på andra sidan är det klart precis när du ser att röd köttsaft sipprar upp)