Man ska egentligen försöka att fåbenfri kotlettrad med â€kappa†så att det blir lättare att göra en fylld rulle av den men jag fick utan och det fungerade också bra
Bären ställdes åt sidan medan köttet som hade fått sin kappa lätt skuren i remsor och gnidits med flingsalt och svartpeppar, nu tog över platsen i den varma ugnen
Det första jag gjorde, när jag hängt av mig kappan, det var att slänga ihop en köttfärssås. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Kappan, fett och tunna hinnor, fick sitta kvar på sadeln. Jag bestämde mig för att grilla sadeln på dagen, medan solen värmde upp balkongen, för att sen tranchera och värma den försiktigt i ugnen innan serveringen
Kappan fint upphängd, handväskan i ett stadigt grepp men hatten på. Fördela fyllningen jämnt i formarna och grädda i 200 graders ugnsvärme, i mitten av ugnen ca 15 minuter
En fet kappa, vacker röd färg och en marmorering som kunde få vilken köttälskare som helst på fall. Nyheten från sambons son om att det var en Bookmaker som skulle serveras vid veckans familjedag togs dock emot på ett strålande sätt och baguetterna som stod i ugnen och samlade på sig en gyllenbrun semesterbränna doftade saligt via lägenhetens ventilationssystem
“Veckans recepet” denna vecka kommer som tidigare nämnt att innehålla styckdetaljen picanha (uttalas Pick-anj-a) vilket är vad man i folkmun brukar kalla rostbifflocket och sitter alltså som ett lock på rostbiffen men med en rejäl fettkappa mellan
Kör på ca 75 graders ugn till 68 graders innertemp (kappan. Ta ur ugnen - höj ugnsvärmen till ca 225 grader. Kör in köttet i ugn och kör till 71-72 graders innertemp
Skär potatisen i klyftor och lägg i ugnsform ringla över lite olivolja, krydda med paprikapulver, salt och peppar, blanda ihop så att kryddorna fastnar runt om
Parera lammracksen så benen är renskrapade och köttet inte har någon kappa. Är du noga med att putsa köttet fint och steker det på lågtemp i ugnen så får du ett fint, smakrikt och mört kött
Hel bit av ryggbiff på låg temperatur i ugnen ger ett saftigt rosa kött. Sätt in köttet i ugnen. 800 g hel rygg biff med eller utan kappa. Sätt ugnen på 125 grader. Låt köttet vila i 10 minuter inlindat i smörpapper när du tagit det ur ugnen. 800 g hel rygg biff med eller utan kappa