Vill du kan du även göra som jag gjort laga en karamell på sockeroch jordgubbsmelba genom av att koka den till en seg och tjock sockermassa som går att forma som man vill och när det stelnat är fast som glas
Karamellen är helt enkelt socker som man smälter under kraftig omrörning i en kastrull. Kompatibiliteten mellan plastvisp och smält socker är inte jättehög, något jag kanske borde begripit redan från början
I år ska jag ge mig på att bara göra klubbor, men själva tillverkningen ska ske först i december då karamellerna inte är lämpliga till längre förvaring än två månader om man gör dem av strösockerochdruvsocker
Igår blev jag sugen på att göra något med någon sorts kola eller karamell. Gör ett kulprov (häll lite kola i ett glas med kallt vattenoch rulla till en kula
Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Häll ner popcornen och vänd försiktigt runt dem så alla får lite karamell på sig. Förra veckan fick jag hem ett litet pressutskick från Kronjäst med massa roliga ingredienser och recept för att baka bullar
karameller. Koka upp vattnet tillsammans med sockeroch honung. ½ dl socker. ½ dl vatten. Vispa grädden och vänd ner äggvispet i grädden tillsammans med turkisk peppar och marshmallows delad i små bitar
Koka sockeroch lite vatten till karamelloch tillsätt granatäppeljuicen, ancho och nejlika. Blanda en sallad på tärnad potatis, kesella, kapris, syltlök och salladslök