Karamell äpplen recept

Bundtkaka med äpple och karamell

Bundtkaka med äpple och karamell

Kylen är fortfarande full av äpplen, och jag är fast besluten om att använda upp dem innan de skrumpnar ihop alldeles, trist vore det väl om jag fått massa härliga, egenodlade, svenska äpplen och INTE använda upp dem
Äpple och pärontarte

Äpple och pärontarte

Karamelliserad äppelkompott. Hacka äpplena i mindre bitar. Gör en karamell i botten av en gryta med sockret
Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

Knepet är bara att inte låta karamellen koka för länge eftersom den går färdigt när man tagit av den från värmen
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter
Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. Vi har ett litet, litet äppleträd i vår lilla, lilla trädgård som ger äpplen vartannat år och i är är det det där bra året
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Skala och kärna ur äpplena. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan med karamell som jag varit sugen på så himla länge
Paj med karamelliserade äpple

Paj med karamelliserade äpple

Detta kommer ge äppelfyllningen en lätt smak av karamell. Lägg smör över karamelliserad socker och rör tills det har smält
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Ingredienser Portioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg till i inköpslistan
Efterrätter på äpplen

Efterrätter på äpplen

Karamellisering av äpplen. Låt karamellen puttra in i äppelklyftorna tills de är ljusbruna. Skala äpplena och skär dem i små fina tärningar och blanda dem i smeten
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter. 500 g äpplen, t ex aroma
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Skala äpplena och tärna i bitar. Grunden är en vanlig sockerkakssmet som fått sällskap av små karamelliserade äppelbitar toppat med mandel