Jag körde med samma recept som saffransbullarna men bytte ut saffran emot kardemumma. Till barnens glädje har jag bakat mina första lussebullar utan saffran
Tillsätt saffranet och kardemumman. 1 pkt jäst för söta degar 5 dl rumsvarm mjölk 2 dl socker ca 1,3 l vetemjöl special 175 g rumsvarmt smör 1 tsk nymortlad kardemumma 1 g saffran /blötlagt i en msk rom eller vatten 1 nypa salt Ev russin och pärlsocker Ev fyllning. 1 tsk nymortlad kardemumma
Kavla sedan ut de fyra delarna tunt, bred smör över hela degen och krydda med kardemumma över. Nu är det hög tid att sätta igång med julbak och därför vill jag tipsa om lussebullar, det är faktiskt lite godare än dom där jäkla lusskatterna
Jag är dock mycket förtjust i kardemumma så den kryddan hade jag i istället. Lussebullar utan saffran. Tillsätt resten av mjölkbladningen tillsammans med socker, salt, kardemumma och mjöl (spara lite mjöl till utbaket)
Mortla saffran och kardemumma tillsammans med en liten mängd råsocker (går att utesluta) och tillsätt sedan i degvätskan tillsammans med salt och honung
Pensla med sockerlag och strö kardemummasocker över bullarna. Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar