Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll. Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
När det kommer till grillat är så tycker jag mest om fläskkarré, blir alltid saftigt och gott. Sen skars köttet i rätt tjocka skivor, penslades med glaze och grillades på grillen tills skivorna fick fin färg
Nu innan jag lämnar barnen på förskolan så blir det lite grillat på bloggen. Ja, jag vet, det är inte direkt grillväder, i alla fall inte i min del av landet, men man måste ju hoppas på att det snart blir, eller hur
Avsluta med att låta karrén gå klart på grillen och få fin yta. Tranchera köttet och servera med grillad majskolv, kryddig bönröra, rostade potatihalvor med getost och mandelflarn samt en krämig kålsallad
Grilla på het grill, några minuter på varje sida, tills det är genomstekt. Västindisk karré. 6 skivor fläskkarré0,5 dl pressad citronjuice3 msk soja2 msk flytande honung1 msk färsk, finhackad ingefära0,5 tsk finhackad chilifruktBlanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet
Glace enligt recept från inlägget om grillad högrev (se här). Köttet saltades och pepprades någon timme innan grillning, ungefär samma tid som köttet behövde för att nå rumstemperatur
Vänd köttet några gånger under grillningen. Pensla med glaze flera gånger under grillningen. Servera spetten med grillade grönsaker, äppel- och ananaschutney och en klassisk potatisgratäng smaksatt med kvibilleost
Pensla majskolvarna med olja och grilla dem runtom på medelvärme tills de har fått fin färg. Grilla potatisen på direkt värme tills de fått fint grillmönster
Tänd grillen och börja koka potatisen. Salta och peppra karrén ordentligt på bägge sidorna, lägg dem på grillen och ge den en härlig grillyta på bägge sidorna
Just det tror jag att vi grillare är extra bra på faktiskt eftersom grillning ofta tar just tid. Vad är det egentligen för mat som lagades ute på klotgrillen idag
Fläskkarré är kanon att lägga på grillen, idag blev det en färdigköpt glace men du kan enkelt göra en egen baserad på flytande honung och den smaksättare du önskar