Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Jag tog en kryddblandning som heter Vilda Fantasier och som innehåller dragon, rosépepar, lök, cayenne, paprika och vitlök
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen
Gör så här. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos