Ingredienser Portioner. 4 Mos 900 g mjölig potatis 1/2 blomkål (ca 400 g) 1 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1 citron Gurka 1/2 gurka 1/2 msk olivolja 2 msk senap (gärna skånsk) 1 msk vatten 1 tsk dragon Karré 4 skivor fläskkarré 1/2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Jag tog en kryddblandning som heter Vilda Fantasier och som innehåller dragon, rosépepar, lök, cayenne, paprika och vitlök
Karrékotletter som marinerats i asiatisk barbequesås över natten och sedan ugnsteks, mums… en sötstark delikatess som ju passar alldeles utmärkt som lunch när det nya året firas in
Många har svårt för fläskkarré, men rätt tillagad och med schyssta tillbehör är det en höjdare. När fläskkarré tillagas hel på det här viset blir den saftig och får väldigt mycket smak, så testa
Idag plockade jag lite åkerö-äpplen från trädgården och stekte med lite rosmarin som lite tillbehör men fick samtidigt en infall att flambera dem i Calvados
Då jag var på besök hos familjen i Småland förra veckan kom rätten “falukorv med stekt potatis och morotstuving” på tal och diskussionerna ifall denna rätt var något som både mannen och kvinnan i huset fått då de var små var i full gång
En hel fläskkarrébit masseras men "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur