I samband med uppletandet av klippet där man gjorde steken så hittade jag även ett recept på potatisgratineradiugn med ost och grädde vilket bestämt skulle testas
Lägg över köttet i en ugnssäker form och stickin en ugnstermometeri den tjockaste delen. En saftigköttbit med en härligtkryddig sås är ju bara så himla gott
Köttet som legat i kylen och gottat sig över natten togs fram ett par timmarinnantillredning så att det inte skulle vara kallt när det ingick samboskap med ugnen
Wow vilken mör och saftig stek det blev tack vare den låga ugnstemperaturen. Nu njuter jag av ett skönt ledigt sportlov och har därför tid att göra mat som tar lite längre tid att bli klar
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
Steken tillagasi en gryta eller liknandeiugnen under lock tillsammans med massa smaker som man väljer helt och hållet på eget bevåg efter humör och tillgång
Då skönheten viladeiugnen passade jag på att stöka ihop såsen. Vad ska man ha tillmiddag är väl egentligen den frågan de flesta av oss ställer sig så där framåt tvåtiden då lunchen börjat lägga sig och den dagligaplaneringen skall till verket
Jag gillar ju det året runt, men kanske är det mer höstmat än högsommarmat. Mitttips för att tycka att det är sommarmat också är helt enkelt att äta maten ljummen eller kall
Nu har jag sedan några veckor tillbaks ändrat om lite på utseendet här på bloggen. Vad tycker ni. Jag tycker det blev riktigtfint, hoppas nigillar det också