4 900 g fast potatis 1 purjolök 1 msk olja salt och peppar 2 tomater ca 500 g skivad kassler 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1 dl riven ost (gärna 11 %) 2 msk färskriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Rör ihop cremefraiche, mjölk, riven ost, salt, peppar och paprikapulver och häll över kasslern. Vill du köra viktväktarstuket fullt ut på receptet så använder du lättmjölk och lätt cremefraiche
Tillsätt cremefraichenoch kryddorna. Ta fram en ugnsäker form, lägg i kyckling bitarna, skär kasslern i tärning bitar och lägg i formen, haka sedan tomaternaoch paprikan i lika stora bitar och lägg i formen
Servera grytan i djup tallrik och ät med sked, vi toppade med extra Erös Pista och Crème Fraiche. Kött ⁄ ReceptKassler i gryta med potatis och morötter
Skiva några tomateroch lägg dem ovanpå. Blanda ihop ägg, crème fraîche, grädde, mjölk och kryddor. 11 dl crème fraiche. 14 dl strimlad kalkonkassler. 1Bred ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min. 1Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått lite färg. 1Riv osten och strimla kalkonkasslern i fina strimlor. 1Lägg kasslern över den förgräddade pajbotten