Katrinplommon suffle recept

Sufflé!

Sufflé!

I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Förra helgen gjorde jag ju klassikern citronfromage, och i helgen blev det dags för en gravt underskattad annan favorit - katrinplommonsufflé
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Hacka sötmandlarna och blanda dem med katrinplommonen, citronskal och konjak. Tillsätt sedan katrinplommonblandningen, också lite i taget, under vispning
Kött- och grönsakstimbal och Katrinplommonsufflé

Kött- och grönsakstimbal och Katrinplommonsufflé

Det är helt vanliga katrinplommon och ingenting annat. Till efterrätt hade familjen unisont valt ut Katrinplommonsufflé, en avlägsen släkting till den tidigare ätna Plommonkransen vars mest bestående efterlämnade minne bestod i applåderna när den spolades ner i toaletten
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Jag har längtat, tro det eller ej, och i lördags blev det äntligen dags att laga Katrinplommonsufflé

Sufflé – enkel och underbar

Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon
Saras katrinplommonsufflé

Saras katrinplommonsufflé

Sara hade gjort katrinplommonsufflé och det var bland det godaste jag har ätit i efterrättsväg. Hacka katrinplommonen fint tillsammans med sockret
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Servera suffleérna nylagade och gärna med en klick vispad grädde, jättegott. När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller

Katrinplommon sufflé

Hacka katrinplommonen. Rör därefter sakta ner katrinplommonen. 2 hg katrinplommon. Vispa äggvitor till hårt skum och rör i socker

Små suffléer med katrinplommon

1.  Du behöver 200 g och gärna 2 msk skållad sötmandel som också ska hackas. 2.  Dela 2 ägg i gulor och vitor och spara gulorna till något annat

Små suffléer med katrinplommon

Du behöver 200 g och gärna 2 msk skållad sötmandel som också ska hackas. Dela 2 ägg i gulor och vitor och spara gulorna till något annat

Katrinplommonsufflé

Vänd ner socker och katrinplommon.  Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. 100 g katrinplommon

Katrinplommonsufflé

1 burk Katrinplommonpuré (finns vid barnmaten). Sätt ugnen på 200º. Börja med smöra och sockra formen ordentligt

Katrinplommonsufflé

1 påse katrinplommon (ca 225 g), kärnfria. Sätt på ugnen. Koka plommonen i vattnet ca 5 min för att de sedan ska blanda sig väl med äggviteskummet

Katrinplommonsufflé a la Klein

250 g kärnfria katrinplommon. Tvätta apelsinen. Pressa saften och riv skalet. Koka plommonen mjuka i apelsinsaften och lite vatten

Katrinplommonsuffléer

75 g katrinplommon. Sätt ugnen på 160 grader. Koka plommonen i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet, låt svalna och hacka dem sedan fint

Aprikossufflé med tropisk fruktkompott

Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel just blåbär, hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den