Blomkål är definitivt en av mina favoritgrönsaker och ni har kanske sett att jag använt den i flera recept på bloggen, exempelvis Blomkålsris med kyckling & rostade nötter, Sushirullar med blomkålsris och Lax & blomkålsmos
Energi (kcal). Servera fisken med blomkålsmos eller en sallad. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop grädden, fonden och riven ost och krydda med salt, peppar, oregano och lite riven basilika
Här kommer min första matdagbok, jag ligger som sagt på kalorieunderskott på ca 500 kcal så lite mindre än vad jag normalt brukar få i mig. 343 kcal. 150 kcal. 366 kcal. 278 kcal. 200 gram blomkålsmos ”mosad kokt blomkål med salt+peppar”. 311 kcal. 124 kcal. 1573 kcal, 170 g kolhydrater, 138 g protein, 38 g fett. 200 gram blomkålsmos ”mosad kokt blomkål med salt+peppar”
Shit pommes blomkål vilket gott blomkålsmos jag fick till. C-vitamin 49 mg D-vitamin 0 mcg Energi 19,3 kcal Fett 0,3 g Fibrer 1,9 g Folat 64 mcg Järn 0,5 mg Kalcium 22 mg Kolhydrater 2,1 g Mättade fettsyror 0,06 g Protein 2 g Zink 0,3 mg 1 ekologiskt blomkålshuvud. 19,3 kcal Fett
Klicka ut blomkålsmoset runt kanterna i en smord gratängform. 449 kcal. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk
annars gör du blomkålsmos eller broccolimos. annars gör du blomkålsmos eller broccolimos. Energi 1800 kj/440 kcal, Fett 24 g varav mättat fett 4,9 g, Kolhydrat 36 g varav sockerarter 35 g, Fiber 12 g, Protein 13 g, salt 0,4 kg