Såsen funkar också att göra någon dag innan om så skulle önskas. Varför inte lyxa till det i helgen med en god kebabrulle som hela familjen kommer att älska
Jag måste säga att såsen blev supergod, nästan som pizzeriornas kebabsås. Naturligtvis använde vi orientbröd, sen stekte vi kebabkött, på med riven ost, isbergssallad, tomat, lök och kebabsås
Kebabrulle med pulled pork i het chilisås. Det var faktiskt länge sig vi gjorde hemmagjord så kallad ”skräpmat” så nu fick det bli en riktigt god kebabtallrik med pommes, goda såser och tillbehör
Ta ett stort fat, sätt såsskålen i mitten och lägg ut salladen runt omkring. Dessa går ju att variera både vad det gäller kryddningen på biffarna, smaksättningen på såsen och valet av grönsaker/sallad
Lägg de varma rullarna i den kalla såsen. 600 g lamm- eller nötfärs3/4 gul lök, finhackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 tsk salt1 krm svartpeppar1 ½ tsk gurkmeja1 ½ tsk malen kanel1 tsk malen knyddnejlika1 tsk malen kardemumma1 tsk malen koriander2 msk hackad syltad ingefäraYoghurtsås5 dl naturell yoghurt3/4 gul lök, finhackad2 vitlöksklyftor, pressade2 msk mynta, hackad1 tsk finhackad chili alt. sambal oelek1 msk hackad syltad ingefära½ dl kokos, ev rostad i torr pannamyntafinhackad chiliBlanda all ingredienserna till såsen och låt stå kallt medan du gör kebabrullarna
Perfekt linda in den i aluminiumpapper och vika in ena botten som på pizzeriorna när man får en kebabrulle så man äter och tar bort folie allt eftersom
(såsen räcker till 2 rullar). Hej alla läsare. Idag har jag varit trött som en zoombie. -( Men har ju sin förklaring när min lilla goding fick för sig att inte sova inatt utan hållde på att krångla från midnatt sen ville han upp runt 1 och så kom vi inte i säng förns kl 5 på morgonen lagomt tills det va dags för sambon att åka till jobbet
Blanda ingredienserna till den kalla såsen. Att finstrimla fläskkarré, marinera och steka, hacka ett mindre berg av grönsaker och sedan blanda allt i ett libabröd och kalla det kebabrulle