Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
gräddsås och mycket kolhydrater. Tidigare i veckan bjöd hon sina arbetskamrater på vit chokladmousse gjord på kesella och jag tyckte att det lät så gott
Mosa ost och kesella. Olivsås. kesella. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning. 4 person(er) Ingredienser 600 g falukorv 50 g fetaost 0,5 dl kesellaOlivsås 1 msk olivolja 0,5 lök, gul 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 0,5 dl spad, från oliverna 2 msk majsstärkelse, maizena vatten 1 dl oliver 1 krm svartpeppar 1 krm salt, ev
De har också en grym romsås men den fick jag hoppa över nu när jag dietar så jag gjorde en egen sås på kesella, röd lök, dill, citron, stenbitsrom, salt & peppar
Om du vill ha en magrare pajdeg så byt ut hälften av smöret mot kesella. Vid dagens middag så blev det en egengjord vitlökssås baserad på crème fraiche och en kryddblandning för sås/dipp från Borgeby kryddor med just vitlök och örter och till det mâchesallad, tomater och balsamico
Blanda riven vit choklad och kardemumma med kesellan. Andra gången jag gjorde denna smarriga efterrätt använde jag en vit chokladsås (som jag egentligen använder som tillbehör till paj) och hade på bären
Till såsen jag brukar använda en stav mixer med visp och blanda ner alla ingredienser till en tjock smet kesellan är för att göra smeten tjockare så blir den lös så ta lite kesella till