Många tror att en KeyLimePie är som en cheesecake och ibland görs den visserligen mer som en cheesecake, men egentligen har den mer likheter med en crème brûlée – helt enkelt en gräddig crème som smaksatts medlime i stället för vanilj och har en knäckig pajbotten i stället för ett avbränt sockerlager
Det syrliga tillsammans med den söta grädden var en perfekt kombination. citron,. Jag fick Roy Fares bok United States of Cakes i födelsedagspresent och idag provade jag på att baka Keylimepie för första gången
KeyLimePie. Dekorera med tunt skivad kiwi eller lime och eventuellt lite limezest. Jag har alltid tyckt om de sura godisarna, saker med citrussmak och så vidare
En syrlig paj i påskens gula färg, Keylimepie, kan förberedas i god tid. Bountybollar med Malibu. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa tills smeten har gått samman ordentligt, smaka av så du är nöjd med romsmaken annars tillsätter du en skvätt till
Chili med koriandertomatsallad, limesyrad rödlök, guacamole och hemgjorda tortillas. Pressad lime. Chili cheese poppers, lökringar, citronaioli och selleri
Fast personligen så tror jag ändå att jag föredrar den klassiska KeyLimen, jag gillar att den är lite mer kompakt och krämig till konsistensen i jämförelse med denna som syrlig och fluggigt gräddig
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Blanda dem med smält smör. Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till ett hårt vitt skum, maräng
Key. Lime. Pie. Vi åker hem till henne, kollar in lägenheten och hon fixar världens lunch/brunch med bananpannkakor, jordgubbar, mango, kiwi, kaffe you name it
Gött med fredag eller hur. En riktigt citronig paj till kaffet eller efter en middag är otroligt gott och har ni inte provat denna amerikanska läckerhet tycker jag ni skall göra det
En variant på keylimepie, som jag brukar göra ibland. Föredrar du smaken av citron eller lime kan du byta ut det rivna skalet och saften från apelsinerna mot samma mängd skal och saft från lime eller citron