Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten
Inspiration kom från ett minne av en purjo- och kikärtssoppa med massor av timjan från en Jamie Olivers kokböcker och sen ett recept från en liten Zeta-häfte som hette Bönhörd
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten
Kikärtor kan man göra många fina godsaker med, förra veckan tipsade vi om goda falafel med brysselkålssallad och idag fortsätter vi på inslaget kikärtsspår och bjuder på kikärtssoppa
En kanongod soppa med kikärtor, spenat och citron. Och snabblagad är den oxå. Alltså perfekt vardagsmat. Med ett gott surdegsbröd och en god röra till eller pannkakor som efterrätt blir det lite fest oxå, tycker Moster (
Hej. Receptet är taget från den här bloggen och blev en liten vardagssuccé. Du behöver3 burkar kikärter1 kruka basilika1 guk lök, finhackadolivoljavitlöksklyftor1 burk krossade tomater(3-4 tomater, i tärningar)2-4 msk tomatpuré1 msk socker + 1 msk saltsaft av ½ citronvattensalt + pepparGör så härFräs löken i en stor kastrull, strö över spiskummin och hackad basilikaTillsätt pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och tomat-tärningarna, samt socker och salt