Lägg sedan morot, kinakål och buljong i grytan och koka några minuter tills kålen faller samman. Det använder vi också här, men vi varierar rätten med kinakål och örter
VI tog även scampi, wasabinötter och marinerad kinakål (som var så vansinnigt stark. Koka under tiden en citronsyrup som ska hällas över kakan när den är klar
I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning
3 blad salladskål (kinakål finns i dem flesta mataffärerna). Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
½ huvud kinakål i grova strimlor. ½ huvud kinakål i grova strimlor. Slå över fräset i en gryta med 1,5 liter vatten och kycklingfonden, låt koka upp och lägg i frikadellerna resterande 2 vårlökar och en tesked sesamolja, låt sjuda i 5 minuter, avsluta med att hälla i limezest/saft samt lägga i kinakålen och låt puttra i 2 minuter till, smaka av med salt & peppar
Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Resultatet blev små tunnbrödskorgar fyllda med kinakål, tunt skivad hjortsadel (eller oxfilé) smaksatt med hoisinsås och toppad med olika syrade grönsaker