Du kan välja att göra vilken kladdkaka som helst men jag tycker kanske inte att de där "kladd"-kakorna med torrt inre och kakao i smeten är värda att kallas kladdkakor
Jag var hemskt sugen på något gott fredagsmys och mitt förslag att baka en kladdigchokladkaka genererade inte helt förvånande ett rungande jubel hos två små
Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. Bred den sedan över kakan. Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Många tycker kanske de kan vara lite kladdigt och jobbigt att göra biskvier, jag var en av dem i början innan jag lärde mig hur man kunde undvika detta kladd och dessutom få runda och jämna biskvier
Häll fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop dem med kladd sidan. Ni vet den där goda vaniljsockerkakan som man delar och häller i fyllning, som är så himla god
Nu är det dags att montera ihop mandelbiskvierna, antingen spritsar du ut fyllningen (mindre kladd, går bra med en vanlig fryspåse du klipper av ett hörn på) eller så kletar du ut den med typ en smörkniv på en biskvi
Jag bakar mest mjuka kakor med smet som man endast behöver använda elvispen till, men ibland måste man gå utanför sin comfort zone och grisa ner sina händer lite (jag använder handskar, så jag slipper kladdet på mina fingrar)
Nu är det dags att montera ihop mandelbiskvierna, antingen spritsar du ut fyllningen (mindre kladd, går bra med en vanlig fryspåse du klipper av ett hörn på) eller så kletar du ut den med typ en smörkniv på en biskvi
Fördela i smulor över citronlagret och förvara kakan i kyl eller frys. Förvara antingen rutorna i frysen men tänk på att ta fram dem ca 1 timme innan servering eller ha dem i kylen men skär gärna upp dem i rutor när de är frysta för att det inte ska bli massa kladd