Klassisk pepparstek recept

Pepparstek

Pepparstek

Blanda salt och peppar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om. Hacka löken och fräs den i lite smör i en kastrull
Champinjonsås – funkar till allt

Champinjonsås – funkar till allt

Vill man göra en vanlig klassisk köttfärslimpa är det gott med gräddsås. Häromdagen gjorde jag den här goda gräddsåsen med champinjoner och persilja till pepparstekt kyckling med ugnsrostad potatis
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin

Klassisk pepparstek

Låt köttet stå i rumstemperatur en halvtimme före tillagningen - det gör köttet mörare. Torka av köttbitarna med hushållspapper

Pepparstek

1. Krossa pepparkornen grovt och rulla köttet i den krossade pepparen. Täck över och ställ i kylskåpet 1-3 timmar beroende på hur stark smak man vill ha

Meny för Familjematkassen vecka 47

Veckans matkasse bjuder på läckerheter som en klassisk moussaka med grönsallad och lövtunna kotletter med kanske den godaste och enklaste råstekta potatisen i ugn som serveras med en kräm gjord på yoghurt och riven parmesan

Tastelines Matkasse meny vecka 45!

Veckans matkasse bjuder på läckerheter som en klassisk moussaka med grönsallad och lövtunna kotletter med kanske den godaste och enklaste råstekta potatisen i ugn som serveras med en kräm gjord på yoghurt och riven parmesan