Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva
Klicka ner småa duttar/klimpar i den kokande buljongen. Häll mjölet i en skål, och rör ner lite av buljongen (nån matsked) tills det blir en seg deg/smet
Vispa ihop alla ingredienser utom pärlsocker med elvisp. Köttsoppa är så himla gott och klimp är ett måste i köttsoppa så självklart "fuskade" jag lite och åt klimp trots att det i stort sett bara är mjöl
Speciellt en frusen, regnig och blåsig dag efter jobbet, visst vill man egentligen sätta sig till bords till den där perfekta och långkokta köttsoppan med klimp men allt hinns verkligen inte med vissa dagar
Men just idag fick de en andra chans, en riktigt god nässelsoppa blev det av allihop. Kanske hoppas jag att de kommer tillbaka nästa vår, bara vi slipper se dem i sommar
Jag har en för ovanlighetens skull ganska seg och långsam dag fylld med en massa saker jag har behövt ta tag i en längre tid och får därför ganska lite gjort (det finns en anledning till att jag inte tagit tag i dem – de är ganska monotona och tråkiga)