Ambitionsnivån är alltid hög, men jag har alltid svårt att komma igång med bloggandet efter årsskiftet, det är så mycket annat som ligger och väntar, veckorna går och plötsligt har halva februari gått, men nu är jag tillbaka igen med åsikter, recept och dryckestips, vi börjar med grova knäckebröd som är passar utmärkt med en mogen brieost och lite fikonmarmelad
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Och knäckebrödet smakar otroligt gott, prova. ) Knäckebröd (2 plåtar). 2 dl grov kruskakli 2 dl havrekli 2 dl sesamfrön 2 dl linfrö 2 dl solrosfrön 2 dl grovt rågmjöl 2 dl havregryn 1 dl hackade valnötter 1 tsk salt 7 dl vatten Gör såhär. Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. 2 dl grovt rågmjöl
I ett anfall av överdriven huslighet började jag, för några år sedan, att baka eget knäckebröd. Jag drev på den här tiden en liten restaurang, där jag serverade hembakat knäckebröd till lunchen
Om ni aldrig har bakat knäckebröd förut kan jag rekommendera er att göra det. Knäckebrödet på bilden har jag bakat efter recept från boken "Vinterns goda ting" av Anna och Fanny Bergenström
Dela i knäckebrödet i rutor med en kniv. Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. 2 dl grovt rågmjöl
5 dl grovt rågmjöl. Värm mjölken till max 37°. Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min
4 1/2 dl grovt rågmjöl. 4 1/2 dl grovt rågmjöl. Idag har mamma och jag bakat mysiga små knäckbröd efter ett recept som vi hittade i senaste numret av tidningen Hembakat