5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna
½ jäst. Knäckebröd ska ju inte bli fluffigt. Lös upp jästen med det fingervarma vattnet. 1½ jäst 4 dl vatten 2 msk olja 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket) 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill) 8 dl rågmjöl 2 - 3 dl vetemjölSmula jästen i en bunke
Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Igår hade jag inte tid att ställa mig för att baka ut knäckebröden eller vänta ut jäsningen så jag valde att kalljäsa dem i kylskåpet under natten