Koka äppelmos med syltsocker recept

Snabblagat äppelmos med syltsocker

så det blev en supersnabb variant av äppelmoskok. Har nämligen haft vissa problem med dem under åren. Tillsätt syltsocker
Äppelmos

Äppelmos

Koka upp och låt småputtra tills att äpplena är mjuka. I helgen blev det äppelmoskok och vilket äppelmos det blev
Äppelmos – av svenska vinter- och höstäpplen

Äppelmos – av svenska vinter- och höstäpplen

Av dessa tänkte jag göra en massa skoj i köket, men framförallt kokaäppelmos. Jag blev så lycklig när jag såg och smakade på det vackert rosa vinteräppelmoset

Äppelmos med smak av vanilj

Koka på svag värme så att äpplena blir till mos. Vill du som jag ha ett helt slät äppelmos så mixar du alltsammans med en stavmixer
Äppelmos och Lingonsylt

Äppelmos och Lingonsylt

Låt koka upp och rör och mosa med en träsked. Äppelmos Häromdagen blev det både äppelmos och lingonsylt gjort här hemma
Chunky äppelmos med kanel

Chunky äppelmos med kanel

Låt koka upp och sjud på medelvärme i två-tre minuter. Det som gör att moset behåller mycket av sin smak är att man inte kokar äpplena så länge
Äppelmos

Äppelmos

Ställ kastrullen på spisen och låt koka upp. Kör med stavmixer så alla äppelbitar mosas. Ställ kastrullen på spisen och låt koka upp
Äppelmos med kanel

Äppelmos med kanel

Häromdagen kokade jag en sats mumsigt äppelmos smaksatt med kanel. Förutom äppelmos har jag även kokat några satser av våra favoritvarianter av äppelchutney
Saftsylt

Saftsylt

Saftsylt, eller eftersylt som den också kallas, är ett fantastiskt sätt att göra det mesta av situationen när man kokar saft
Agnes chokladdröm, gluten- och mjölkfri

Agnes chokladdröm, gluten- och mjölkfri

Ett alternativ är att du istället för att använda det här äpple/päronmoset, använder färdigköpt äppelmos, men då blir inte smaken riktigt det samma (säger sig ju självt eftersom det är päron i det hemgjorda moset
Nu blir det hemgjord sylt

Nu blir det hemgjord sylt

Jag håller på att tömma frysen så för ett par veckor sedan kokade jag äppelmos (äpplen går utmärkt att frysa in i klyftor) sen gjorde vi rabarberpaj
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Igår försökte jag avlasta lite från dess börda genom att baka och koka paj, marmelad och mos. Det busenkla receptet på äppelmos hittar man HÄR och receptet på äppelpajen kommer inom kort