Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet. Butikens fond blir dessutom aldrig är lika god som den hemkokade
Fisken ska inte koka utan endast sjuda – och inte för länge. Det går lika bra att använda fryst som färsk lax, men tänk i så fall på att tina den före den läggs i soppan
Gör nu såsen och koka potatisen. fiskfond. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. Låt koka ihop till 2/3-delar, red av med lite maizena utrört i lite vatten. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Ta ut fisken och häll på ärter. Koka ärterna snabbt. 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 2 msk fiskfond. Sätt ugnen på 200 grader. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 2 msk fiskfond
Koka upp crème fraiche, vatten och fond, låt koka några minuter. När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag lax med citronsås
När det hela kokar upp igen, ta kastrullen från spisen och låt laxen svalna i sin lag med lock på. Värm fiskfonden och låt det urkramade gelatinbladet smälta
Koka samman fiskfond, vin och grädde. Som variant på röding med mandelsås blev det idag lax med mandelsås - det fanns helt enkelt ingen röding i fiskdisken