Koka fransyska recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Koka upp skyn. Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. Koka i ca 10 minuter. 1 kg nätad fransyska
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Låt allt koka i ca 1 ½ tim. Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil. Låt det hela koka till hälften återstår
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Häll av och sila spadet kokspadet som fransyskankokat i. Kokar ned spadet till hälften. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Putsa fransyskan och skär till tärningar. Koka grytan försiktigt i 90 minuter. Koka ytterligare 30-45 minuter. 800 g fransyska
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. 1 kg fransyska (eller annan nötstek)
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Tillsätt grädde, koka upp. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
Slökokt fransyska

Slökokt fransyska

1 bit fransyska. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bit fransyska
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Förkoka i lättsaltat vatten till dess att den nästan är klar. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

Högrev och fransyska har hittills varit mer tilltalande än svans och tunga…Men som kock ska man lära sig laga allt och i dessa nose-to-tail-tider (använda hela djuret-tider) är det nu dags för oxsvansen
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

På med lock och låt sjuda/småkoka på låg värme i flera timmar, tills det känns mört. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Koka upp och späd med lite grädde för smaken skull gör en topp-redning, låt koka ytterligare en stund så såsen inte smakar vetemjöl
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

koka upp, red med maizena redning. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

1 kg fransyska. Koka ihop och tillsätt 1 msk koncentrerad oxfond. 1 kg fransyska. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos