Lingondricka 1 kg bär 500 gram socker 3 dl vatten 1 krm natriumbensoat ger ca 1,5 liter lingonsaft Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till
lägg i grytan och stek ihop med köttet i någon minut. Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Skär av kanterna från chevréosten och mosa den med en gaffel, rör ihop med creme fraiche till en slät kräm (jag använde stavmixer)
Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär. När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt
Se till så att paltarna inte klibbar ihop eller fastnar i botten. Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Vispa ihop vätskan med mjölet och låt det puttra. Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret
Kokaihop din tomatsås med lite goda smaksättningar. Blanda ihop surdegsgrund, olja och vatten. Blanda ihop degen ordentligt och ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda tills den är jämn och fin
Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken