Koka ihop recept

Mustig fiskbullegryta

Mustig fiskbullegryta

Låt kokaihop ett par minuter och smaka av med salt, peppar och lite socker. Rör ihop crème fraiche och vitlök med lite salt
KOKA JULSKINKA I SLOW COOKER

KOKA JULSKINKA I SLOW COOKER

Rör ihop senap, äggula och potatismjöl. Då köptes och kläddes granen och det samtidigt som julskinkan kokade

Att koka en levande hummer till nyår

Blanda ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Kokta Ostbullar

Kokta Ostbullar

Koka upp några liter vatten i en kastrull. Rör ihop till en smidig deg. Släpp ner några bullar i taget i det kokande vattnet
Koka vaniljkräm (Creme Anglaise)

Koka vaniljkräm (Creme Anglaise)

Det är inte speciellt komplicerat och tar inte nämnvärt mycket längre tid än att röra ihop en färdig pulvermix, men ack så mycket godare det blir
Koka lingondricka!

Koka lingondricka!

Lingondricka 1 kg bär 500 gram socker 3 dl vatten 1 krm natriumbensoat ger ca 1,5 liter lingonsaft Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till
Röra ihop kyckling

Röra ihop kyckling

Kokaihop alltsammans några minuter. Strimla kycklingen och bryn den några minuter, krydda med kycklingkrydda
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

lägg i grytan och stek ihop med köttet i någon minut. Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Kokta rödbetor med chevrékräm

Kokta rödbetor med chevrékräm

Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Skär av kanterna från chevréosten och mosa den med en gaffel, rör ihop med creme fraiche till en slät kräm (jag använde stavmixer)
Koka sylt av det som finns i frysen!

Koka sylt av det som finns i frysen!

Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär. När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt
Koka egna paltar/kroppkakor

Koka egna paltar/kroppkakor

Se till så att paltarna inte klibbar ihop eller fastnar i botten. Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor

Koka kräftor

Som jag nämnde tidigare så var ju den här helgen tämligen hektisk, och lite mitt i alltihop så blev vi med kräftor dessutom
Koka bönor – så här var det enkelt:

Koka bönor – så här var det enkelt:

Kan frysas in i mindre portioner eller läggas i vatten med salt i en tätsluten burk eller blanda ihop med vinäger o olja
Koka sushi-ris

Koka sushi-ris

Ställ något som trycker ihop locket och koka på mediumvärme. Kokar ni det hemma så är det viktigt att ni kokar det under så hårt tryck som möjligt
Koka fond på havskräftor

Koka fond på havskräftor

Extra duktiga, då vi sparade alla kräftskal som kokadesihop till en ljuvlig fond idag. Att koka fond är inte alls komplicerat bara man har tiden
Kokta grönsaker och ostsås med skinka

Kokta grönsaker och ostsås med skinka

Vispa ihop vätskan med mjölet och låt det puttra.  Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret

Koka soppa på en spik: Pizzamodellen

Kokaihop din tomatsås med lite goda smaksättningar. Blanda ihop surdegsgrund, olja och vatten. Blanda ihop degen ordentligt och ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda tills den är jämn och fin
Chokladmousse i tre lager

Chokladmousse i tre lager

Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur
Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken