Inte för att jag kommer att lyncha den som gör det, jag köpte köpesylt senast för ett par veckor sedan, men nu ska jag verkligen försöka skärpa till mig påsyltkokarfronten
Hallonsylten som jag kokade för några veckor tog slut snabbare än jag hann blinka, så jag styrde stegen mot frysdisken för att köpa mer hallon och koka en ny sats
Koka upp vattnet och häll över. Vill man ha lite fastare sylt kan man ta syltsocker eller kanske hälften av varje, det beror lite på hur mycket vätska som finns var bland bären
Koka under omrörning tills sockret löst sig helt och allt blandats ordentligt. Jordgubbssylt. Jag tycker om att göra sylt som inte är så sockrig på sommaren, eftersom jag vill ha kvar den friska och fruktiga smaken när jag använder den tillsammans med färska frukter och bär i tårtor och kakor
Värm på medelhög värme på spisen under omrörning tills det tjocknar (det får inte koka). Vill man inte ha passionsfrukts smak på dropparna så kan man byta ut passionsfrukten mot lika mycket puré av valfri frukt eller bär