Koka kött fransyska recept

Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Kokaköttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

På med lock och låt sjuda/småkoka på låg värme i flera timmar, tills det känns mört. KÄNN på köttet istället
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Bryn köttet i smör. Putsa fransyskan och skär till tärningar. Tillsätt det brynta köttet och samtliga kryddor
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. Putsa köttet från ev hinnor och fett
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Förkoka i lättsaltat vatten till dess att den nästan är klar. När vi väl kom hem och tog ut steken, konstaterade jag att köttet hade blivit så mört att det nästan föll sönder
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

Koka upp vatten och lös upp buljongtärningarna och häll över köttet. Oxsvansen är ett fantastiskt smakrikt kött som används mest i grytor, soppor och som fond
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Koka upp och späd med lite grädde för smaken skull gör en topp-redning, låt koka ytterligare en stund så såsen inte smakar vetemjöl
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgrytafransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Vänd köttbiten några gånger under tiden