Egentligen ska potatisskivorna kokas nästan färdiga i gräddmjölken innan de gratineras men en sådan kastrull vill jag inte ta hand om här efteråt så det fick bli direkt ner i gratängformen
Späd med vin och kantarellfond, lite i taget, och låt koka in emellan. Jo, med risottoris och torkade trattisar i skafferiet och en skvätt kantarellfond i kylen reder man sig väldigt bra
Jag valde fina grytbitar i går och när de får långkoka så länge blir de perfekta. åse falkman fredriksonIngredienser1 kg grytbitarsmör att steka i1 paket bacon1 stor morot1 stor gul lök250 g champinjoner3 vitlöksklyftor5 dl rött vin3 msk koncentrerad kantarellfond (eller oxfond)4 lagerblad1,5 msk tomatpuré1,5 tsk torkad timjansalt, svartpeppar1 msk svart vinbärsgelé (gör mkt för smaken. Koka grytan i 1,5 timme och låt champinjoner, stekt bacon och pärlök steka med ytterligare 30 minuter sedan
Tillsätt grädde, mjölk, tomatpuré, kantarellfond och soya. Kyckling och kantarellgryta med ris 4 kycklingfiléer1 hackad gul lök 1 tärnad röd paprika 125 g förvällda kantareller 1 pressad vitlöksklyfta3 dl grädde 3 dl mjölk 2 msk kantarellfond 2 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soyaSalt och peppar 2 msk maizenaLite färsk basilika eller persilja Gör så här. Låt koka ihop i ca 10 minuter. 2 msk kantarellfond
Låt koka samman i minst fem minuter. 2 msk kantarellfond eller viltfond. Sugen på en lyxig höstmiddag. Testa gärna denna härliga rätt med mör hjortfilé, ugnsrostade rotsaker samt en krämig kantarellsås som man bara vill ha mer av