Koka kantarellfond recept

Potatisgratäng med trattisar och kantarellfond

Potatisgratäng med trattisar och kantarellfond

Egentligen ska potatisskivorna kokas nästan färdiga i gräddmjölken innan de gratineras men en sådan kastrull vill jag inte ta hand om här efteråt så det fick bli direkt ner i gratängformen
Rödvinsrisotto med trattkantareller och kantarellfond

Rödvinsrisotto med trattkantareller och kantarellfond

Späd med vin och kantarellfond, lite i taget, och låt koka in emellan. Jo, med risottoris och torkade trattisar i skafferiet och en skvätt kantarellfond i kylen reder man sig väldigt bra
Panna med vitkål och champinjoner

Panna med vitkål och champinjoner

Låt koka några minuter. Tillsätt matlagningsgrädde och kantarellfonden. champinjoner 1 klick smör eller lite matolja 2dl matlagningsgrädde 1 msk kantarellfond 0,5 dl hackad persilja. 1 msk kantarellfond
Svampfyllda lövbiffsrulader

Svampfyllda lövbiffsrulader

1 1/2 msk kantarellfond. 1. Skala och finhacka löken. Fräs den med svampen tills vätskan är borta. 2. Hacka persiljan
Soppa med svart trumpetsvamp

Soppa med svart trumpetsvamp

Låt koka upp under omrörning och servera sen med ett gott bröd till. 2-3 msk kantarellfond. 2-3 msk kantarellfond
Gräddig kantarellsoppa

Gräddig kantarellsoppa

Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. 1½ msk kantarellfond
Skogshuggarmacka

Skogshuggarmacka

Fräs lök och svamp i hälften av matfettet tills vätskan har kokat in. Smaka av med kantarellfond och peppar
Fransk Höstgryta med passande vin

Fransk Höstgryta med passande vin

Jag valde fina grytbitar i går och när de får långkoka så länge blir de perfekta. åse falkman fredriksonIngredienser1 kg grytbitarsmör att steka i1 paket bacon1 stor morot1 stor gul lök250 g champinjoner3 vitlöksklyftor5 dl rött vin3 msk koncentrerad kantarellfond (eller oxfond)4 lagerblad1,5 msk tomatpuré1,5 tsk torkad timjansalt, svartpeppar1 msk svart vinbärsgelé (gör mkt för smaken. Koka grytan i 1,5 timme och låt champinjoner, stekt bacon och pärlök steka med ytterligare 30 minuter sedan
Kyckling och kantarellgryta med ris

Kyckling och kantarellgryta med ris

Tillsätt grädde, mjölk, tomatpuré, kantarellfond och soya. Kyckling och kantarellgryta med ris 4 kycklingfiléer1 hackad gul lök 1 tärnad röd paprika 125 g förvällda kantareller 1 pressad vitlöksklyfta3 dl grädde 3 dl mjölk 2 msk kantarellfond 2 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soyaSalt och peppar 2 msk maizenaLite färsk basilika eller persilja Gör så här. Låt koka ihop i ca 10 minuter. 2 msk kantarellfond

Köttbullens dag!

Häll ner grädde, soja, valfri fond och låt allt koka upp. 2 msk fond (kalvfond/italy kalvfond/ kantarellfond/oxfond). 2 msk fond (kalvfond/italy kalvfond/ kantarellfond/oxfond)
Hjortfilé med ugnsrostade rotfrukter och trattkantarellsås

Hjortfilé med ugnsrostade rotfrukter och trattkantarellsås

Låt koka samman i minst fem minuter. 2 msk kantarellfond eller viltfond. Sugen på en lyxig höstmiddag. Testa gärna denna härliga rätt med mör hjortfilé, ugnsrostade rotsaker samt en krämig kantarellsås som man bara vill ha mer av