Att koka konserven utan att hela burken täcks av vattnen kan medföra FARA. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk
Får absolut inte koka. Eftersom varken mjölk eller grädde fanns att tillgå var basen ofta torrmjölk eller kondenseradmjölk, som faktiskt kunde köpas i affären i det lilla samhället strax intill
En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenseradmjölk
Med hjälp av andelen sötning och tiden man kokarmjölken bestämmer man konsistens och smak. Kokar man den längre och mer mer sötning blir det mer som en karamellsås…
2 burkar kondenseradmjölk. Lägg burkarna i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker dem och låt koka under 3 timmar. Chao 2 burkar kondenseradmjölk
En av deltagarna föreslog att vi skulle ge oss på att kokamjölkmarmelad, eller Dulce de Leche, från grunden dvs med färsk mjölk istället för kondenserad, och jag hängde på
Enligt receptet ska det vara kondenseradmjölk men trots att vi letade i alla affärer som det lilla samhället Borganes hade att erbjuda (vilket faktiskt är ganska många med isländska mått mätt) hittade vi ingen kondenseradmjölk
Fördela sedan den kondenserademjölken över botten. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter. 1 burk kondenseradmjölk
Precis när det kokar, dra åt sidan. (recept från kokaihop. 200 g mjölkchoklad. 200 g mjölkchoklad. Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. 175 gram kondenseradmjölk. Koka upp grädde, vaniljsocker, strösocker och låt sjuda i ca 3 min på låg värme. Koka upp grädde, vaniljsocker, strösocker och låt sjuda i ca 3 min på låg värme. 200 g mjölkchoklad. 175 gram kondenseradmjölk