Häll av vattnet från pastan när den kokat klart. Smula i buljongtärning, smaka av med salt och peppar. Helt plötsligt, när jag stod rådvill vid fiskdisken, kom jag på att Annika (eller snarare hennes man) hade lagat pasta med krabba någon vecka tidigare
Rör om och låt koka upp. En groda, krabba eller nå't med konstiga spröt på skallen. Lägg i kycklingen, oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, krossade tomater och matlagningsvin
Vi serverar med gräddfil, hackad lök och krabba. 2 buljongtärningar. Släng ner hela rasket i en stor kastrull och koka 30 minuter. 2 buljongtärningar 1,5 liter vatten. Släng ner hela rasket i en stor kastrull och koka 30 minuter
Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar
Koka upp såsen under omrörning och tillsätt tomatpuré, dragon och cayennepeppar. Rensa krabban. Rör i mjölet och späd med vatten, fiskspad, mjölk, grädde och buljongtärning
Hetta upp soppan men låt den ej koka. Tillsätt vinet och den finfördelade och väl rensade krabban. Tillsätt de hela, skalade tomaterna, buljongtärningen och vattnet
Därefter läggs ärtor, majs, sparris, champinjoner, räkor och krabba på. Koka riset med lök och buljongtärning cirka 20 minuter. 1 buljongtärning. 2 burkar (170 gram) krabba