Koka pasta, till exempel spaghetti, tills den är al dente. Olika bitar. Med eller utan ben Salt och peppar En lök, skalad, halverad och skivad tunt Torkad oregano efter smak Några kvistar färsk rosmarin En burk hela tomater, grovt hackade Olivolja Gör så här
Salta och låt koka upp. Här är ett av mina favoritrecept medlamm marinerad i yoghurt och smaksatt med bockhornsklöver (lamb in youghurt with fenugreek)
Huvudingrediens är lammkött i bitar. Skivor av rygg blir fint, men bitar av bringa kan duga. Skölj ur pannan med det varma vattnet och häll det över köttet
Slå på grädden och potatisen, låt koka tills potatisen är klar. Skär den andra halvan i grova bitar och stek dem i smör tills de har en gyllenbrun färg
Koka upp och smaka av. Skär små snitt i steken och tryck in bitar av den skalade vitlöken. Från lammet som vi köpte hem i höstas har vi sparat den största steken tills nu
Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Vill du servera med morötter eller andra rotfrukter, med mer tuggmotstånd, så slanta och koka gärna nya bredvid för att blanda i vid servering
Gör en bottenredning på smöret och vetemjölet, spä med buljongen och låt koka upp. Låt koka upp och sjud tills köttet börjar lossna från benet, ta upp köttet och låt svalna
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök