Koka lamm bitar med ben recept

Nigellas lamm med avokadosallad

Nigellas lamm med avokadosallad

Koka upp alla ingredienser i en gryta så att socker att socker och salt smälter, låt marinaden svalna och lägg därefter i köttet
Lamm i ugn

Lamm i ugn

Koka pasta, till exempel spaghetti, tills den är al dente. Olika bitar. Med eller utan ben Salt och peppar En lök, skalad, halverad och skivad tunt Torkad oregano efter smak Några kvistar färsk rosmarin En burk hela tomater, grovt hackade Olivolja Gör så här
LAMM I YOGHURT MED BOCKHORNSKLÖVER

LAMM I YOGHURT MED BOCKHORNSKLÖVER

Salta och låt koka upp. Här är ett av mina favoritrecept medlamm marinerad i yoghurt och smaksatt med bockhornsklöver (lamb in youghurt with fenugreek)
Lamm i surkål

Lamm i surkål

Huvudingrediens är lammkött i bitar. Skivor av rygg blir fint, men bitar av bringa kan duga. Skölj ur pannan med det varma vattnet och häll det över köttet
Lamm i savoykål

Lamm i savoykål

Lägg ner köttskivorna och koka upp. Bryn kålen lätt i smör, lägg ner den, lök och morot i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad
Lamm med silverlök och spetskål

Lamm med silverlök och spetskål

Slå på grädden och potatisen, låt koka tills potatisen är klar. Skär den andra halvan i grova bitar och stek dem i smör tills de har en gyllenbrun färg

Lamm med kaffe

Koka upp och smaka av. Skär små snitt i steken och tryck in bitar av den skalade vitlöken. Från lammet som vi köpte hem i höstas har vi sparat den största steken tills nu
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Vill du servera med morötter eller andra rotfrukter, med mer tuggmotstånd, så slanta och koka gärna nya bredvid för att blanda i vid servering
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

om du kokarmedben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering. Du kan också koka köttet i grövre bitar ex
Dillkött på Lamm

Dillkött på Lamm

Gör en bottenredning på smöret och vetemjölet, spä med buljongen och låt koka upp. Låt koka upp och sjud tills köttet börjar lossna från benet, ta upp köttet och låt svalna
7-timmars lammstek på ben

7-timmars lammstek på ben

Lyft upp och skär morötterna i mindre bitar. Lyft upp lammsteken och lägg den på ett serveringsfat med smörpapper över
Couscous på lamm

Couscous på lamm

Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök