Glöm nu den där vacumförpackade äckel majsen där på butikshyllan, köp färsk och koka själv. Har alltid älskat kokt majs med vitlökssmör, men denna smakcombo vinner även favoriten
Tillsätt buljongen och koka upp. Tina majsen och låt vattnet rinna av i ett durkslag. Passera soppan genom en sil, häll tillbaks den i kastrullen och koka upp igen
Idag gjorde jag sojakött, med majs och bönsås till det glutenfri pasta och tomatpuré. Undertiden blanda bönor och majs i Crème Fraîche, krydda med olika kryddor helt efter vad du känner för, (jag använde de ovan)
Häll över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna förutom majs och bönor. Tillsätt därefter majs (Tag undan lite majs till garneringen) och bönor och låt allt bli varmt
Låt det koka upp. Häll av majsen och ha i även den. 1 liten burk majskorn à ca 150 g. Lägg på ett lock och låt såsen småkoka i ca 5 minuter. Koka såsen i ytterligare ca 3 - 4 minuter. 1 liten burk majskorn ca 150 g Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Låt soppan koka upp under lock. Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma