Nu i år provade jag att koka i micron, alla säger ju att det ska va så smidigt och går så fort. Varje jul tidigare har jag kokat knäck på spisen i en kastrull
Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och låt koka upp. Skär filéerna i 1-2 cm tjocka skivor och värm några minuter i ugn eller micro. Koka upp långsamt, sjud i 10-15 min tills potatisen är mjuk
Koka krämen på svag värme tills den går samman, "håller ihop" och släpper bottnen. Smält samman choklad och grädde till en slät kräm i micro eller på sväg värme på spisen
Rör om och koka mer tills du har den konsistens du vill ha. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter. Jag kokar ungefär 3 x 2 minuter
Precis som vanligt då färsk fisk inhandlas av mig tar jag nästan alltid hel fisk då jag kan koka fond på skroven som blir efter att de blivit filéer samt att jag får praktisera den fagra konsten att filéa fisk vilket jag behöver bli bättre på
( har du ingen micro kan du koka den rivna blomkålen i vatten någon minut. ( microtålig). ( har du ingen micro kan du koka den rivna blomkålen i vatten någon minut
De flesta "kokar" garnet i micron. Principen är att färgen fäster tack vare det sura (ättika eller vinäger) i kombination med värme (micro, ugn eller spisplatta)
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Smält den vita chokladen försiktigt i micro. Smält den vita chokladen försiktigt i micro (med 30 sekunders intervaller och rör om mellan varje intervall). Låt koka till 120°C, ca 10-15 minuter eller tills blandningen börjar tjockna och får en vacker gyllenbrun färg