Jag gjorde en enklare variant av såsen, med Estragonvinäger istället för att koka en reduktion. Till en bit Oxfilé med rå Lök och riven Pepparrot, smakar den himmelskt
Om köttet skulle vara kallt när det läggs i pannan tar det längre tid för att Maillardreaktionen att uppstå och köttet släpper massa vätska som i sin tur gör att det istället för att framställa en fager gyllenbrun yta börjar koka och köttbiten blir genomstekt innan den fått en bränd och god yta
Enkel och jättegod tomatsåsLåt en burk krossade tomater koka ihop med lite salt, svartpeppar, socker, vinäger och torkad oregano tills mycket av vätskan har dunstat och konsistensen är som du vill ha den
gjort att vi kanske går tillbaka till rötterna, alla förutom min älskade syster som fortfarande kokar kött, sedan marinerar och sedan rubbar och sen grillar
Jag smakade lite på fingret innangrillningen, sen hojtade jag till när hettan spred sig i munnen. Men nu, när han och kusin C är på besök, då skulle det grillas oxfilé
Koka upp och låt koka i minst tio minuter. Man kan använda den istället för oxfilé, den är billigare. Innangrillning, ta ur köttet och låt det rinna av lite