Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Ja, pölsa alltså, inte att förväxla med dansk pölse. Häll på kornet och fräs ytterligare 1 min innan du häller på den varma buljongen och låter koka under lock i 30 min, tills kornet är färdigkokt
Koka och dela sedan i mindre, ätvänliga bitar. Saucisse på franska, wurst på tyska, makkara på finska, pölse på danska, sausage på engelska och korv på svenska
Börja sen med att koka upp vatten med buljongen i en rymlig gryta. '' Korv & rotfruktsgryta 4 pers 3 Jordärtskockor i bitar 5 Morötter i slantar 2 små sötpotatis 1 liten Kålrot i tärningar 6-7 stora Potatisar i tärningar 1 liten Zucchini i halvmånar 1 liten Purjolök 4 Varmkorvar i skivor 6 Röda pölser i skivor (dansk korv- jättegod) 2 - 2,5 liter Vatten (bara så det täcker alla grönsaker) Grönsaksbuljong (3-4 tärningar) Curry (efter smak) En skvätt laktosfri grädde Lite persilja (fryst el. Lägg först ner morötterna & kålroten och låt dom koka i 10 min. Häll sen ner potatisen & jordärtskockan i grytan och låt den koka med i 5 min. Låt allt koka i ca 15-20 min