Koka pasta i micro recept

Pasta med varmrökt lax och citronsås

Pasta med varmrökt lax och citronsås

Koka upp vatten tillsparrisen. Värm laxen imicro eller ugn tills den blir ljummen. När vi var i USA åt vi en pastarätt med lax, sparris och citronsås som inte var så dum så idag tänkte jag göra något som liknar den
Gulaschgryta med Spätzle

Gulaschgryta med Spätzle

Koka under lock tills köttet är mört. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Rör runt med hålslev i grytan så det inte fastnar i botten och ta upp pastan när den flyter upp och låt rinna av i durkslag
Pastalåda med spenat

Pastalåda med spenat

Kokapastan. Tina spenaten imicro och pressa ur vattnet. Låt pastanrinna av ordentligt. Strimlaskinkan. Rör ner pasta, skinka och spenat i äggsmeten
PiMs veckomatsedel: vecka 18 -  Kyckling med tomatsås, paj i långpanna och blixtsnabb laxpasta

PiMs veckomatsedel: vecka 18 - Kyckling med tomatsås, paj i långpanna och blixtsnabb laxpasta

Den är så enkel att göra att man inte tjänar något på att förbereda dagen innan, men har man fått kokt pasta över från första tillagningen kan man värma den när man kokar ny pasta genom att bara lägga med den kokta pastan en sista halv minuti det kokande vattnet, så blir den som nykokt (många restauranger använder sig av det knepet, de har färdigkoktpasta som de värmer ikokande vatten så att maten kan serveras snabbt)
Recept: Snabblagad Lunch-pasta med citron

Recept: Snabblagad Lunch-pasta med citron

Häll av det kokande vattnet, häll tillbakapastani kastrullen och släng ner allt du skivat och skurit och blanda runt så mycket det bara går så fort som möjligt - så tillagas grönsakerna och mozzarellan smälter

Hotelltips i Bangkok - Emporium Suites

Kunna värma vällingimicro, kokapasta när det krisar och när middagenblir alldeles för sen, kunna handla hem frukt, förvara i kylskåp och skära upp med riktigkniv

Pasta med spenat

Kokapastan. Tina spenaten imicro. När pastan är färdigkokt. Häll av nästan allt vatten, spara en liten skvätt i kastrullen

Hemgjord välling

Värm sedan detta tills det kokar, vispa hela tiden medan du värmer så att det inte klumpar sig. Kursledaren menade på att vi får i oss lite väl mycket vetemjöl och komjölk till vardags här iSverige - det blir mycket mackor, pasta, pizza och mjölk, grädde samt yoghurt